Megjelent az AutoCAD legújabb verziója, mely ezúttal az összes szakterület eszközkészletét tartalmazza, így egyetlen előfizetéssel hozzájuthat a szoftver teljeskörű verziójához.

 Újragondolt ikonok

Nem drasztikus beavatkozásról van szó, mindössze az ikonok külalakja változott , ami elsősorban a magas felbontású képernyőkön fokozza a az olvashatóságot. Ez az átalakítás lehetővé teszi az ikonok méretének dinamikus változtatását a képernyő alapbeállításától és a képpontsűrűségtől függően.

A DWG-fájlok összehasonlítása

Ez egy rendkívül hasznos eszköz két DWG-fájl és azok változtatásainak gyors összehasonlítására. A funkció segítségével beolvashat két azonos DWG-fájlt, és összehasonlíthatja azokat. Mindegyikhez egy saját megjelenítési szín van hozzárendelve, és  ha a fájlok nem egyeznek meg , az eltérő részek kiemelten jelennek meg.

 

 

Esetünkben a zöld szín az eredeti, a piros az új változatot jelöli. Az egyes sorrendek változtathatóak.

Fájlok mentése a PC-ről mobil alkalmazásba vagy az AutoCAD webes verziójába

Megjelentek a fájl mentésének különböző módjai, ami a mobil eszközökön való munkát optimalizálja. A fájlt azelőtt manuálisan kellett az A360 drive-ra mentenie, ezentúl a PC-jén egy ikon segítségével, egy kattintással mentheti a mobil eszközre az optimalizált fájlt. Ez a lehetőség a mentés hagyományos ikonja mellett kapott helyet. A megkezdett fájlt elmentheti, és a munkát máris folytathatja iPad vagy mobil eszközén, ahol elég elmenteni, és a terepről visszatérve máris dolgozhat rajta tovább.

A webes alkalmazásnak köszönhetően bármilyen eszközön megjelenítheti, létrehozhatja vagy szerkesztheti rajzait, elég, ha megnyitja a web.autocad.com oldalt, és adataival bejelentkezik az Autodesk fiókjába.

Megosztott nézetek

Ennek segítségével egyszerűen meg oszthatja ügyfeleivel a rajzait az AutoCAD környezetében anélkül, hogy megjelenítő szoftvert telepítésére lenne szükség. Ahelyett, hogy a rajzot hagyományos módon PDF-fájlba exportálná, és e-mailben elküldené, felhőtárolóba exportálhatja azt, majd mindössze egy hivatkozás elküldésével az ügyfél rendelkezésére bocsáthatja azt megtekintésre. Ez a vázlat egy platfor mfüggetlen internetes böngészőben jelenik meg, ahol megjegyzések elhelyezésére is van lehetőség. Az így megosztott fájlok 30 nap után automatikusan törlődnek. Érvényességük természetesen meghosszabbítható, illetve a 30 napos időszak lejárta előtt is törölhető.

Nézetek és elrendezések

Az AutoCAD 2019-es verziójában tovább egyszerűsödött a nézetekkel és elrendezésekkel való munka.  Most közvetlenül a nézetek főmenüjéből hozhat létre és nevezhet el új nézeteket, így  az új eszköz egy egyszerűsített környezetet kínál a nézetek kezelésére. Újdonságnak számít az egyénileg mentett nézetek közvetlen elhelyezése is az egyes elrendezésekben. A nézetek áttekintését a nézetek képtárában találja, amely az elmentett nézetek bélyegképével könnyíti a tájékozódást és a nézetekkel való munkát.

A réteg tulajdonságainak felülírása

A rétegkezelő egy új állapotikont tartalmaz, amely az Xref-rétegeket jelöli. Ha a kurzort az ikon fölé helyezi, a megjelenő helyi súgó információkat jelenít meg az adott rétegről. Új lehetőség az Xref eredeti alakjának a visszaállítása,  ezzel a felülírt értékek eredeti értékükre állnak vissza.

Nagyobb teljesítmény

Az AutoCAD 2019 számos további újítást tartalmaz, amelyek célja a teljesítmény és a sebesség növelése. A raszteres képek most kétszer olyan gyorsan jelennek meg,  a grafikus megjelenítés új, aktuális konfigurálásának köszönhetően pedig a 2D ábrázolás beállítása csak minimális erőfeszítéseket igényel.

A magas felbontású 4K képernyők támogatása

Több mint 200 párbeszédablak került felújításra, hogy a magas felbontású képernyőkön is helyesen jelenjen meg. Az újítások közé tartozik a rétegkezelő optimalizációja és a LISP-szerkesztő.